Het lachen vergaat opvolger van Bosz bij Lyon-debuut

Olympique Lyonnais heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van Peter Bosz verloren. Stade Rennes verpestte het debuut van Laurent Blanc.

Rennes
Rennes
3 - 2
Olympique Lyonnais

Blanc moest als opvolger van Bosz Olympique Lyonnais de successen brengen die de laatste weken achterwege waren gebleven. Voor het duel met Stade Rennes drukte hij meteen zijn stempel door te kiezen voor een meer behoudende tactiek.

Halverwege de eerste helft betaalde dat zich uit in de openingstreffer. Alexandre Lacazette, die zich niet had laten gelden als een fan van Bosz, bracht op aangeven van Nicolás Tagliafico Lyon na 23 minuten op 0-1.

Blanc zocht na 45 minuten toch met enige zorgen de kleedkamer op. Niet alleen had Martin Terrier voor de gelijkmaker getekend, maar ook moest Corentin Tolisso aangeslagen het veld verlaten. De middenvelder, die de laatste jaren toch al werd geplaagd door blessureleed, moest vanwege een hamstringprobleem afhaken.

Nota bene voormalige Lyon-kracht Amine Gouiri vergrootte kort na rust met een frommelgoal het leed voor Lyon, dat in de resterende minuten niet bij machte was om het zevende puntenverlies van het seizoen te voorkomen.

De gelijkmaker van Lacazette in de 72ste minuut bleek namelijk niet de opmaat voor een inhaalrace. Terrier, ook in het verleden actief voor Lyon, nam met een fraaie kopbal de illusies van Blanc weg en bepaalde eindstand op 3-2.