Het hoge woord is eruit: Afellay (34) zet punt achter loopbaan

Reacties

Ibrahim Afellay heeft een punt achter zijn loopbaan als prof gezet. Dat heeft de 53-voudig international zondagavond bekendgemaakt in NOS Studio Voetbal.

Het hoge woord is eruit: Afellay (34) zet punt achter loopbaan
© Pro Shots

Afellay zat zonder club sinds zijn contract bij PSV afgelopen zomer niet werd verlengd. Tot nu toe liet de 34-jarige Utrechter in het midden of dat ook het einde van zijn loopbaan betekende, maar het hoge woord is er nu uit. Daarmee komt een einde aan de meer dan zestien jaar durende loopbaan van Afellay, die zijn laatste officiële wedstrijd op 26 januari vorig jaar speelde tegen FC Twente en toen met rood van het veld moest.

Afellay debuteerde op 24 februari 2004 voor PSV en groeide in de jaren erna uit tot een van de dragende spelers in Eindhoven. Het leverde hem halverwege het seizoen 2010/11 een transfer op naar Barcelona. In zijn eerste seizoen was hij een vaste waarde en won hij de Champions League, maar een blessure wierp hem ver terug en die bleven hem de jaren erna parten spelen bij Schalke 04, Olympiakos Piraeus en Stoke City.

Afellay probeerde het nog één keer met een terugkeer op het oude nest, maar kwam vorig seizoen uiteindelijk slechts vier keer in actie voor PSV. Het is niet het afscheid waarop hij had gehoopt, maar hij kan desondanks terugkijken op een rijke loopbaan. Zo werd Afellay in zijn eerste periode bij PSV vier keer kampioen en één keer met Barcelona. En natuurlijk was hij lid van het Nederlands elftal dat in 2010 de WK-finale haalde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.