Afellay baalt van vertrek bij PSV: 'Ik was waar ik zijn wilde'

Reacties

Ibrahim Afellay staat open voor een nieuw avontuur in de Eredivisie, maar veel concreets speelt er niet rond de ex-PSV'er. De 34-jarige Utrechter vertelde zondagochtend wel te balen van de manier waarop hij vertrokken is uit Eindhoven.

Afellay baalt van vertrek bij PSV: 'Ik was waar ik zijn wilde'
© Pro Shots

De spelmaker keerde na periodes bij onder meer Barcelona en Schalke 04 in de zomer van 2019 terug op het oude nest. Zijn tweede periode bij PSV werd gekenmerkt door blessureleed. Toen Afellay weer fit was en hoopte iets van zijn oude kwaliteiten te kunnen laten zien, werd het seizoen voortijdig afgeblazen door de impact van het coronavirus. In de zomer vertrok hij transfervrij bij PSV op het moment dat de Nederlandse voetbalwereld stillag door de pandemie.

Afellay vertelde bij FOX Sports dat zijn vertrek bij PSV nog wel een beetje pijn doet. 'Ik was uiteindelijk waar ik zijn wilde na een hele tijd revalideren. Ja goed, dan komt er een nieuwe trainer en ik vind het wel jammer dat hij niet in een persoonlijk gesprek mij verteld heeft dat hij geen rol voor mij zag weggelegd', aldus de 53-voudig Oranje-international over Roger Schmidt.

'Dat moest ik vernemen van de technisch directeur. Maar goed, dat is zijn goed recht hè. Life goes on. Ik ben niet teleurgesteld, maar het is wel jammer', voegde Afellay toe, waarna hij duidelijk maakte geen wrok te koesteren ten opzichte van PSV. 'PSV is mijn club. Daar ben ik opgegroeid en ik heb er een fantastische tijd gehad. Ik kan er niets anders aan toevoegen.'

Sparta
Bij de talkshow was ook Henk Fraser te gast en de Sparta-coach gaf aan de routinier best naar Het Kasteel te hebben willen halen. Alleen vormt het kunstgras een groot struikelblok, vanwege de blessuregevoeligheid van Afellay. 'Als we niet op kunstgras hadden gespeeld, dan had ik er zeker werk van gemaakt', aldus Fraser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.