Het geheime gesprek met Slot waar Arnesen zelfs zijn vrouw niets over vertelde

Reacties

De technisch directeur die de basis legde voor het huidige Feyenoord-succes zit tegenwoordig thuis voor de buis, maar blikte in de nieuwste VI nog een keer terug op zijn periode in De Kuip. Frank Arnesen kijkt met een kennersblik naar trainer Arne Slot.

Het geheime gesprek met Slot waar Arnesen zelfs zijn vrouw niets over vertelde
© Pro Shots

De Deen werkte als speler en technisch directeur met toptrainers, zoals José Mourinho en Carlo Ancelotti. Hoe verhoudt Slot zich tot die categorie? 'Arne ís nu al een toptrainer', weet Arnesen zeker. 'Hij bewijst dat in Nederland en zal dat ook ooit in een ander land gaan bewijzen.'

Slot bewees zich in de ogen van Arnesen al bij AZ. De toenmalig directeur vertelt in gesprek met VI hoe het eerste contact in het diepste geheim tot stand kwam. 'Ik volgde Arne al een tijd en was onder de indruk van zijn presentatie en hoe hij AZ liet voetballen: energiek, aanvallend, volop pressing. Ik dacht dat hij nog vastlag in Alkmaar, maar ik had een goede band met Mino Raiola, helaas overleden. Hij vertelde me dat Arne een aflopend contract had. Toen hebben we toenadering gezocht, in het diepste geheim, ik heb het niet eens mijn vrouw verteld. We spraken af op een plek die ik nu nog niet wil vertellen, haha. Soms moet je geheimen geheimhouden.'

In het eerste seizoen onder Slot bereikte Feyenoord de finale van de Conference League, de landstitel van dit seizoen is de eerste hoofdprijs van Slot als trainer. In de nieuwste VI kijkt Arnesen terug op het succesvolle jaar dat hij als buitenstaander volgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.