Het Europese seizoen van Feyenoord in VI-cijfers: Dessers bovenaan

Reacties

Cyriel Dessers is volgens VI de beste speler in het Europese seizoen van Feyenoord geweest. De spits en topscorer van de Conference League eindigt op het hoogste gemiddelde na de dertien duels in het hoofdtoernooi. Dessers komt net boven Luis Sinisterra uit.

Het Europese seizoen van Feyenoord in VI-cijfers: Dessers bovenaan
© Pro Shots

Voor Dessers was het bij zijn eerste rapportcijfer al meteen raak. In de eerste uitwedstrijd tegen Slavia Praag kreeg hij een 8 na zijn glansrol in Tsjechië. De Belg scoorde tweemaal en met zijn doelpunt diep in blessuretijd zorgde hij ervoor dat Feyenoord zeker was van de groepswinst. Het betekende een ommekeer voor Dessers, die daarna nagenoeg altijd in de basisopstelling van trainer Arne Slot verscheen.

Voor zijn belangrijke rol bij Slavia Praag maakte Dessers telkens niet genoeg speelminuten om voor een cijfer in aanmerking te komen, dat gold zeker niet voor Marcos Senesi, Orkun Kökçü en Sinisterra. Dat trio kreeg liefst twaalf (van de in totaal dertien) keer een rapportcijfer dit seizoen.

Het hoogste rapportcijfer voor een Feyenoorder was dit seizoen een 8,5. Die waardering werd tweemaal uitgesproken. Uiteraard kreeg Dessers het hoogste cijfer: zijn prestatie in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille leverde hem een 8,5 op. Dat cijfer kreeg Tyrell Malacia dan weer in de returnwedstrijd tegen de Fransen. Feyenoord hield de nul in Stade Vélodrome en plaatste zich zo voor de finale.

Speler Gemiddelde
1. Cyriel Dessers 7,13*
2. Luis Sinisterra 6,91
3. Lutsharel Geertruida 6,72
Marcus Pedersen 6,72
5. Fredrik Aursnes 6,55
Gernot Trauner 6,55
7. Orkun Kökçü 6,54
Marcos Senesi 6,54
9. Bryan Linssen 6,50
10. Tyrell Malacia 6,45
11. Justin Bijlow 6,43
Reiss Nelson 6,43
13. Jens Toornstra 6,33
14. Ofir Marciano 5,75
Guus Til 5,75

* Alleen spelers met vijf of meer beoordelingen komen in aanmerking voor een plek in het eindklassement. Alireza Jahanbakhsh, Ramon Hendriks, Mark Diemers, João Carlos Teixeira, Naoufal Bannis en Patrik Walemark vallen daardoor buiten de boot. Wedstrijden in de voorronde zijn niet meegenomen in bovenstaande beoordelingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.