Het emotionele verhaal achter de goal van Dzeko tegen Ajax

Reacties

Edin Dzeko is trots op AS Roma na het bereiken van de halve finales van de Europa League. Volgens de Bosniër zijn de Italianen 'volledig verdiend' door ten koste van Ajax.

Het emotionele verhaal achter de goal van Dzeko tegen Ajax
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 1
Ajax
Ajax

Met zijn doelpunt in de 72ste minuut haalde Dzeko de druk er wat af voor Roma. Hij kreeg de bal met enig fortuin voor zijn voeten, aangezien de voorzet van Riccardo Calafiori door Ryan Gravenberch van richting werd veranderd, maar stond op de goede plaats om de 1-1 binnen te schieten. Het was één van zijn weinige balcontacten in het Amsterdamse strafschopgebied, maar wel direct dodelijk.

'Ik ren misschien wat minder nu ik 35 ben, maar ik weet nu nóg beter waar de bal gaat komen', legt hij uit. 'Het was een geweldige aanval van ons, van achter opgebouwd met drie à vier passes. Ik ben blij voor Riccardo, dat hij op zo'n jonge leeftijd al een beslissende assist levert. Het is geweldig voor hem', zei Dzeko bij Sky Italia. De routinier heeft sowieso een bijzondere band met zijn zeventien jaar jongere ploeggenoot.

In oktober 2018 liep Calafiori bij een Youth League-wedstrijd van Roma een ernstige knieblessure op. Na een spijkerharde tackle was zijn knie er zo dramatisch aan toe dat er werd gevreesd voor het einde van zijn carrière, voordat die goed en wel begonnen was. Dokters spraken over een blessure die eens per tien jaar voorkwam. Dzeko besloot die avond zijn Champions League-hattrick tegen Viktoria Plzen aan hem op te dragen. Calafiori lag er tien maanden uit, maar knokte zich terug en laat zich dit seizoen zien in de hoofdmacht. Donderdag leverde hij zijn allereerste assist, uitegerekend op Dzeko.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dzeko erkende dat zijn ploeg er heel hard voor moest werken. 'We hebben wel twee wedstrijden moeten lijden, maar we hebben het geflikt, dat is het belangrijkste. Het team heeft karakter getoond, vooral toen we op achterstand kwamen. In het verleden waren we dan van slag geweest, maar nu vochten we ons terug en zijn we tot de laatste seconde blijven rennen. Alles bij elkaar zijn we volledig verdiend door naar de halve finales.'

Daar wacht nu een confrontatie met Manchester United. Dzeko denkt dat Roma ook tegen de Engelsen een kans heeft. 'Natuurlijk kunnen we hen verslaan. We hebben al een zwaar pad afgelegd. Braga, Shakhtar Donetsk en Ajax waren praktisch de zwaarste lotingen die we konden krijgen. Nu treffen we weer een grote naam, maar Roma is ook een grote naam. We gaan alles geven om de finale te halen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.