Het brein achter de transfer van Van Dijk verlaat Liverpool

Reacties

Sportief directeur Michael Edwards verlaat Liverpool aan het einde van het seizoen. De 42-jarige Engelsman zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Het brein achter de transfer van Van Dijk verlaat Liverpool
© Pro Shots

Edwards is een van de sleutelfiguren achter de schermen bij Liverpool. Hij maakte in 2011 zijn entree bij de club en ging toen aan de slag als hoofd van de analyseafdeling. Daarna volgden diverse promoties. Vanaf november 2016 is Edwards als sportief directeur verantwoordelijk voor onder meer het transferbeleid.

Zo heeft Edwards een groot aandeel gehad in de opmars van Liverpool sindsdien. In de tijd met de Engelsman als sportief directeur werd de club voor het eerst sinds 1990 weer kampioen van Engeland (2019/20) en werd de Champions League (2018/19) gewonnen. Met topaankopen groeide het team onder manager Jürgen Klopp uit tot een succesploeg.

Georginio Wijnaldum kwam vlak voor de promotie van Edwards tot sportief directeur al naar Liverpool, maar de beleidsbepaler was in die rol later wel verantwoordelijk voor het aantrekken van Virgil van Dijk in januari 2018. De Oranje-international kwam voor meer dan tachtig miljoen euro over van Southampton. Edwards was ook het brein achter het halen van onder anderen Mohamed Salah, Andy Robertson, Alisson Becker, Fabinho en Naby Keïta.

Klopp zegt in het statement van de club dat hij Edwards gaat missen: 'Gelukkig vertrekt hij niet per direct of gehaast, dat is goed voor ons. Als we in de komende periode net zo goed samen kunnen werken als voorheen, dan kunnen we misschien nog wel meer speciale herinneringen creëren. Hij heeft continu een belangrijke rol gehad sinds ik hier ben en zijn aandeel in het succes is voor iedereen helder te zien.'

De veertigjarige Julian Ward wordt de opvolger van Edwards, hij is momenteel nog de assistent van de transferbaas van Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.