Hertha BSC voorlopig koploper, Bruggink matchwinner

Een 2-1 zege op hekkensluiter Borussia Mönchengladbach doet Hertha BSC klimmen naar de koppositie in de Duitse Bundesliga. Zondag kan Hamburger SV weer voorbij komen. 1899 Hoffenheim kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Borussia Dortmund. Arnold Bruggink was belangrijk voor Hannover 96.

Borussia Dortmund-1899 Hoffenheim 0-0Ondanks 0-0 als eindstand was het treffen tussen subtopper Borussia Dortmund en 1899 Hoffenheim verre van saai. Vooral in de eerste helft was het een open wedstrijd, kregen beide ploegen diverse kansen en in een hoog tempo werd met grote regelmaat de grens van het toelaatbare opgezocht. In de 78ste minuut zagen Tobias Weis (Hoffenheim) en Sebastian Kehl (Dortmund) rood. Voor beide teams het teken om tevreden te zijn met een 0-0 gelijkspel. Hoffenheim staat nu een punt achter op koploper Hamburger SV dat zondag nog in actie komt tegen VfL Wolfsburg. Borussia blijft meedoen in de strijd om een UEFA Cup-ticket.

Hertha BSC-Borussia Mönchengladbach 2-1Tot de aansluitingstreffer een kwartier voor tijd -vanaf de stip- door Michael Bradley en de daarop volgende spannende slotfase toonde Hertha BSC zich een terechte titelpretendent. Tegen hekkensluiter Borussia Mönchengladbach werd zakelijk en verdiend gewonnen. De treffers van Hertha BSC kwamen voort uit balverlies van Die Fohlen waarna de Berlijners telkens uitstekend omschakelden. Cicero gaf bij de eerste treffer een goede diepe pass op Andrei Voronin, bij de tweede bracht Patrick Ebert Pal Dardei knap in stelling. De uitstekende Belgische doelman van Borussia Logan Bailly werd tweemaal kansloos gepasseerd. Hertha BSC passeerde door de 2-1 zege 1899 Hoffenheim op de ranglijst en is koploper. Hamburger SV, dat een punt minder heeft, kan zondag weer de ranglijst aanvoeren als er gewonnen wordt van VfL Wolfsburg.

Hannover 96-Bayer Leverkusen 1-0Arnold Bruggink was de matchwinner voor zijn ploeg Hannover 96 in het treffen met Bayer Leverkusen. Na ruim een half uur spelen stond de oud-speler van onder meer FC Twente en PSV op de juiste plaats om een voorzet van Jan Schlaudraff te verzilveren. Bayer Leverkusen werd pas laat wakker en leek pas in de slotfase bereid om wat aan de achterstand te doen. Hannover ontworstelt zich door de 1-0 overwinning aan de staartploegen. Bayer Leverkusen moet een pas op de plaats maken voor wat de titelstrijd betreft, het blijft op de vijfde plaats staan met een achterstand van zes punten op Hamburger SV en speelde ook nog een wedstrijd meer.

Eintracht Frankfurt-Schalke 04 1-2Heiko Westermann bezorgde Schalke 04 de zege toen hij een slecht verwerkte bal van de Frankfurt- defensie via de lat in de goal knalde en voor 2-1 zorgde. De ploeg van Fred Rutten was goed aan het duel begonnen met Orlando Engelaar in de basis. Kort voor rust zorgde de opgekomen back Rafinha na een pass van Jefferson Farfán voor de openingstreffer. Het duurde lang voordat Eintracht Frankfurt onder de controle van Schalke uitkwam. Michael Fink maakte gebruik van matig dekken toen hij een voorzet van de linkerkant van Markus Steinhöfer binnenkopte. Kort daarop kwam de uithaal van Westermann die Schalke naar de zevende plaats deed klimmen. Eintracht Frankfurt staat nu vier punten boven de degradatiestreep.

VfL Bochum-Energie Cottbus 3-2VfL Bochum pakte een uiterst nuttige overwinning in het degradatieduel met Energie Cottbus. De bezoekers hadden twee keer de leiding genomen, maar Bochum toonde veerkracht en kwam telkens terug. Een strafschop tien minuten voor affluiten van Marc Pfertzel was de eerste voorsprong voor de thuisploeg. Ivica Iliev en Emil Jula scoorden voor Cottbus, Joel Epallé en Christian Fuchs deden dat voor Bochum dat de tegenstander van vandaag passeert op de ranglijst en niet meer op een degradatieplaats staat. Energie Cottbus is gezakt naar een plaats onder de rode streep.