Hertha BSC bevestigt 'goede gesprekken' met Ajax over Ekkelenkamp

Reacties

Bij Hertha BSC ontkent men dat er al sprake is van een akkoord met Ajax, maar het vertrouwen in de komst van Jurgen Ekkelenkamp groeit. Technisch directeur Arne Friedrich van de Duitsers heeft de 'goede gesprekken' over een zomertransfer voor de middenvelder donderdag bevestigd.

Hertha BSC bevestigt 'goede gesprekken' met Ajax over Ekkelenkamp
© Pro Shots

Hertha wordt al geruime tijd in verband gebracht met Ekkelenkamp, die bij Ajax nog een contract voor een jaar heeft. Marc Overmars liet in een recent interview aan Voetbal International al weten dat de deur voor een transfer openstond. 'Jurgen mag verlengen, maar wat kan je die jongen bieden?', zei Overmars over de middenvelder die niet bijster veel aan spelen toekomt.

Bij Hertha is de 21-jarige Ekkelenkamp meer dan welkom. Hij zou, samen met anderen, moeten gaan proberen om het gat te dichten dat Matheus Cunha achter zich liet. De Braziliaanse dribbelaar werd woensdag voor zo'n dertig miljoen euro verkocht aan Atlético Madrid.

'Dit is ook een kans voor ons', stelt Friedrich in gesprek met Kicker. 'Nu ligt niet alles op de schouders van Matheus. Hij heeft zichzelf veel druk opgelegd, maar nu worden de andere spelers gevraagd om te leveren. Je ziet het overal in de Bundesliga: tegenwoordig zijn het niet individuele spelers, maar is het een team dat wedstrijden wint. Daar willen wij ook naartoe.'

De interesse in Ekkelenkamp ontkende Friedrich niet. 'Maar van een akkoord is nog geen sprake', benadrukte de bestuurder. 'We voeren goede gesprekken, maar vooralsnog is er geen overeenkomst.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.