Herstelde Noppert houdt rekening met rentree in Oranje bij de Final Four

Reacties

Andries Noppert (29) behoort niet bij de voorselectie van Oranje voor de Final Four in de Nations League, maar de herstelde doelman van SC Heerenveen hoopt alsnog op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal.

Herstelde Noppert houdt rekening met rentree in Oranje bij de Final Four
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Noppert stond sinds eind januari geblesseerd aan de kant, maar maakt zondag tegen Go Ahead Eagles zijn rentree onder de lat bij Heerenveen. De doelman bleef gedurende zijn blessureperiode in contact met keeperstrainer Patrick Lodewijks van het Nederlands elftal. In de voorselectie voor de Final Four in de Nations League staan de namen van Jasper Cillessen, Justin Bijlow, Bart Verbruggen en Mark Flekken.

'Dat contact met de keeperstrainer was niet dagelijks, maar dat is ook niet nodig', aldus Noppert tegen ESPN. De vijfvoudig international heeft geen toezegging gekregen dat hij weer bij Oranje gaat komen als hij weer fit zou zijn. 'Gelukkig niet, dat zou ook een beetje amateuristisch zijn. Als je het laat zien, dan kom je misschien weer in aanmerking. Het is niet zo dat wanneer Andries fit is, dat Andries weer bij Oranje zit.'

'Ik moet het weer laten zien en dan is het aan de bondscoach om een beslissing te nemen. Ik denk dat negentig minuten genoeg moeten zijn om me te laten zien. Maar dat is logisch, omdat je heel graag wil. Het is aan de mensen die ervoor hebben geleerd om mij te beoordelen. Ik heb wel een vakantie gepland, maar die staat overal omheen geboekt', besluit Noppert, die op het WK in Qatar vijf keer in actie kwam.

Nederland speelt op 14 juni in De Kuip de halve finale tegen Kroatië. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Italië. Dat duel wordt afgewerkt in de Grolsch Veste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.