Herstelde Klose wijst Lazio direct de weg, Fiorentina vierde

Miroslav Klose (foto boven) heeft zijn rentree bij Lazio opgeluisterd met twee goals. Fiorentina won in eigen huis eenvoudig van Bologna: 3-0.

Lazio – Livorno 2-0
Ruim een maand geleden viel Klose geblesseerd uit in de wedstrijd bij Parma (1-1) met een schouderblessure. Zonder de Duitse spits kwakkelde Lazio vervolgens in de Serie A. Uit drie wedstrijden zonder Klose hielden de Romeinen slechts één punt over.

Bij zijn terugkeer in de thuiswedstrijd tegen Livorno bewees Klose direct zijn waarde. Na negentien minuten werd hij weggestuurd in de diepte, omspeelde hij de doelman en tikte de bal binnen. Zeven minuten later zorgde Klose (foto) voor 2-0, toen hij attent reageerde op een van richting veranderd afstandsschot. Deze doelpunten bleken genoeg om Lazio aan de eerste competitiezege sinds 27 oktober te helpen.

Fiorentina – Bologna 3-0
Fiorentina heeft in eigen huis eenvoudig afgerekend met Bologna. Viola stond na een half uur al op een 2-0 voorsprong. Josip Ilicic opende de score en Borja Valero verdubbelde de marge. Na rust bepaalde Giuseppe Rossi de eindstand op 3-0. Fiorentina klimt door de zege naar de vierde plaats in de Serie A.