Herstelde Dost helpt Sporting naar achtste finale beker

Bas Dost heeft een succesvolle rentree beleefd bij Sporting Lissabon. De Nederlandse spits raakte voor de interlandperiode geblesseerd en miste twee oefeninterlands van Oranje, maar was donderdagavond trefzeker voor zijn club in het Portugese bekertoernooi.

Sporting trof in de vierde ronde van het bekertoernooi tweedeklasser Famalicão. Dost, die begin november in de slotfase van de wedstrijd tegen Braga uitviel, kreeg een basisplaats en speelde uiteindelijk de hele wedstrijd. Hij zag Sebastián Coates twintig minuten na rust de openingstreffer maken, tien minuten voor tijd was Dost zelf trefzeker met het hoofd: 0-2.

Voor Dost was het zijn elfde doelpunt van het seizoen. De aanvalsleider maakte er in de competitie al negen, terwijl hij ook trefzeker was in het kwalificatietoernooi van de Champions League. Vorig seizoen maakte Dost liefst 34 treffers in de Portugese competitie, waarin Sporting op dit moment tweede staat met 27 punten uit elf wedstrijden. FC Porto is met 31 punten koploper.