Hernández: 'We kunnen hier geweldige dingen bereiken met Mexico'

Reacties

Javier Hernández beleefde een wedstrijd vol hoogtepunten, maar de spits van Mexico wil na het groepsduel met Zuid-Korea (1-2) niet te veel opgaan in de euforie.

Hernández: 'We kunnen hier geweldige dingen bereiken met Mexico'

Op aangeven van PSV'er Hirving Lozano maakte Chicharito zaterdag in de 66ste minuut de 0-2 in Rostov. Daardoor is hij na Cuauhtémoc Blanco en Rafael Márquez de derde Mexicaan die op drie verschillende WK's trefzeker was. Ook was het al de vijftigste interlandtreffer voor de topscorer aller tijden van El Tri.

'Voor mij persoonlijk zijn die vijftig doelpunten heel bijzonder, maar er zijn nog veel meer doelen die we hier proberen te bereiken', reageerde Hernández na de wedstrijd. 'We kunnen hier geweldige dingen bereiken, maar moeten wel met beide benen op de grond blijven staan. Ook moeten we ons niet laten afleiden door alle positieve geluiden van buitenaf. We moeten kalm blijven en ons blijven concentreren.'

'We hebben Duitsland en Zuid-Korea verslagen, twee moeilijke teams, maar vanaf morgen moeten we ons richten op Zweden', vervolgde de dertigjarige spits van West Ham United. 'In aanloop naar dit WK hebben we veel kritiek te verduren gekregen, maar ook nu moeten we kalm blijven. Natuurlijk moeten we hier even van genieten, maar we moeten niet te veel opgaan in de euforie en doorgaan met waar we mee bezig zijn.'

Ondanks de twee overwinningen is Mexico nog niet zeker van een plek in de achtste finale van het WK. In theorie kunnen Duitsland en Zweden ook nog op zes punten komen in Groep F.

'Lozano ook verdedigend van waarde tegen vervelend Zuid-Korea'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.