Hernández schiet Manchester United naar kwartfinale

Manchester United heeft zich ten koste van Olympique Marseille geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Javier Hernández was de gevierde man aan de kant van de Engelsen (2-1).

Na de 0-0 van drie weken geleden in het Stade Vélodrome in Marseille wisten beide ploegen dat ze moesten scoren om de achtste finale te overleven en de start van Man Utd was uitstekend. Al na vijf minuten kwam de ploeg van manager Sir Alex Ferguson op voorsprong door een doelpunt van Hernández. Na goed voorbereidend werk van Ryan Giggs kwam de bal bij Wayne Rooney terecht, die zijn Mexicaanse aanvalspartner in staat stelde de score te openen.

Voor de bezoekers was er na de 1-0 niet eens zo heel veel aan de hand, want het had aan één treffer voldoende om Man Utd uit te schakelen. Nog voor rust kreeg de ploeg van trainer Didier Deschamps enkele goede kansen op de gelijkmaker. André-Pierre Gignac schoot gehaast over, Souleymane Diawara kopte geheel vrijstaand naast en Loïc Rémy mikte over het doel van Edwin van der Sar, die na rust zeer belangrijk was namens de thuisploeg.

In de 72ste minuut redde hij uitstekend op een inzet van Benoît Cheyrou, waarna Man Utd in de tegenaanval toesloeg. Invaller Antonio Valencia bereikte Giggs met een steekpass en de Welshman vond Hernández, die van dichtbij de 2-0 binnentikte. De wedstrijd leek daarmee gelopen, maar l'OM gaf niet op en kreeg loon naar werken. Ook al kreeg het daarbij hulp van de tegenstander.

Uit een hoekschop van Mathieu Valbuena kopte Wes Brown de bal achter Van der Sar. Paul Scholes wist de bal een meter achter de doellijn nog wel weg te schieten, maar scheidsrechter Carlos Velasco Carballo keurde de treffer terecht goed. In de laatste tien minuten werd de thuisploeg ver teruggedrongen door Marseille, maar de kwartfinaleplaats kwam voor Man Utd niet meer in gevaar. Foto: VI Images