Herhaling EK-finale levert geen winnaar op, Duitsers blijven ploeteren

Engeland en Italië hebben aan een vermakelijke ontmoeting in Wolverhampton een punt overgehouden. Beide landen stonden voor het eerst tegenover elkaar sinds de EK-finale van vorig jaar. Duitsland wist in Boedapest ook de derde wedstrijd in de nieuwe Nations League-campagne niet te winnen.

Engeland
Engeland
0 - 0
Italië
Italië

Bij de Europees kampioen stonden Gianluigi Donnarumma en Giovanni Di Lorenzo net als één jaar geleden weer in de basis. Aan Engelse kant maakten Harry Maguire, Declan Rice, Mason Mount en Raheem Sterling net als op Wembley hun opwachting. Het duel in Wolverhampton werd afgewerkt in een nagenoeg leeg Molineux Stadium, met alleen een groep schoolkinderen op de tribune. De FA werd daarmee nog bestraft voor de ongeregeldheden voorafgaande aan de EK-eindstrijd op Wembley.

De grootste Engelse kans voor rust kwam op naam van Mount, die de lat trof met zijn uithaal. Maar het was Italië dat vooral op de deur klopte bij Aaron Ramsdale. De keeper van Arsenal moest zich strekken bij doelpogingen van Sandro Tonali, Gianluca Scamacca en Matteo Pessina. Ook na de pauze kwam Italië geregeld venijnig uit de hoek. Voor Engeland dook Sterling twee keer dreigend op voor Donnarumma. Doelpunten leverde het weerzien tussen de afgelopen EK-finalisten uiteindelijk niet meer op in Molineux.

Hongarije
Hongarije
1 - 1
Duitsland
Duitsland

Na twee gelijke spelen was Duitsland er veel aan gelegen om te winnen in Boedapest. Maar de Duitsers werden al na zeven minuten verrast door een uithaal van Zsolt Nagy, die de bal in het dak van het doel knalde. Lang kon Hongarije, dat eerder verrassend won van Engeland, niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de openingsgoal vond Jonas Hofmann het net op aangeven van Nico Schlotterbeck.

De spectaculaire openingsfase kreeg bepaald geen sprankelend vervolg. Duitsland had weliswaar meer balbezit, maar wist nauwelijks voor gevaar te zorgen voor het doel van Peter Gulacsi. Ook Manuel Neuer werd niet meer gepasseerd. Duitsland blijft door het gelijkspel steken op slechts drie punten uit drie duels. Hongarije staat op vier punten tweede achter Italië.