Hércules vecht op 'twee fronten' tegen degradatie

Hércules Alicante vecht woensdag tegen Real Mallorca voor zijn laatste kans op handhaving in de Primera División. Er hangen meer donkere wolken boven de Spaanse club.

Hércules vecht op 'twee fronten' tegen degradatie

Hércules heeft nog drie wedstrijden om de dreigende degradatie te ontlopen. Na de 3-2 nederlaag tegen Racing Santander van afgelopen weekeinde is die opgave er niet eenvoudiger op geworden. De achterstand op de veilige zeventiende plaats is zes punten.

'Zolang er nog een theoretische kans is moeten we zo positief mogelijk blijven', zei David Trezeguet (foto). De Franse aanvaller acht meer geledingen binnen de club schuldig aan de teloorgang. 'Er is niet aan alle voorwaarden voldaan. Iedereen moet zijn eigen conclusies trekken, de spelers, de club en het bestuur.'

Na afloop van de competitie wacht een volgende krachttoer. Hércules heeft vóór 30 juli veertien miljoen euro nodig om de openstaande rekeningen te betalen en zo een reglementaire degradatie te ontlopen. Onder anderen de spelers hebben nog negen miljoen euro aan salaris te goed.

De verkoop van Kiko en Nelson Haedo Valdez is door de financiële problemen onontkoombaar, al is de verwachte opbrengst van zeven miljoen euro niet voldoende om de gaten te dichten.

Mocht dat niet lukken en ook handhaving in de Primera División te hoog gegrepen zijn, dan glijdt Hércules Alicante nog verder weg. De club dient dan te beginnen in de Segunda División B, het derde niveau in Spanje. Keeper Piet Velthuizen kan dan voor 'een prikkie' vertrekken, waar Real Madrid-huurling Royston Drenthe ongeacht de uitkomst van de strijd zijn loopbaan elders voortzet. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's