Hércules met uitblinker Drenthe niet langs Villarreal

Villarreal heeft verzuimd de koppositie over te nemen van Real Madrid. Mede dankzij Royston Drenthe kwam El Submarino Amarillo bij Hércules Alicante niet verder dan een gelijkspel (2-2).

De bezoekers wisten, door de 2-1 nederlaag van Valencia zaterdag bij Barcelona, dat zij bij een overwinning in Alicante de nieuwe lijstaanvoerder van de Primera División zouden zijn. Maar het was de thuisclub die de score opende in de 26ste minuut. Nelson Valdez zette Hércules op een verdiende 1-0, maar lang kon de ploeg van trainer Esteban Vigo niet genieten van die voorsprong.

Twee minuten na de treffer van Valdes maakte Joan Capdevila alweer gelijk, toch ging de thuisclub met een voorsprong rusten. Na uitstekend voorbereidend werk van Drenthe maakte David Trezeguet vijf minuten voor rust de 2-1. De Fransman kreeg in de resterende speeltijd van de eerste helft een rode kaart van scheidsrechter Muñíz Fernández, waardoor Hércules meer dan de helft van de wedstrijd met tien man verder moest.

Villarreal ondernam na rust verwoede pogingen de achterstand goed te maken en na enkele goede kansen maakte Borja Valero in de 62ste minuut gelijk. Drenthe kreeg acht minuten later nog een goede kans op een nieuwe voorsprong, maar na een knappe loopactie stuitte de voormalig Feyenoorder op Diego López. In de laatste tien minuten trok Fernández nog twee rode kaarten voor de bezoekers, waardoor Hércules nog mocht hopen op een zege.

Grote kansen kreeg de club van Drenthe en Piet Velthuizen, die negentig minuten op de bank bleef, echter niet meer. Ondanks het wegsturen van Borja Valero en Mateo Musacchio bleef het bij een 2-2 gelijkspel in Estadio José Rico Pérez. Villarreal blijft daarom steken op de tweede plaats met zestien punten uit zeven duels. Hércules steeg naar de tiende plaats met acht uit zeven.