Ongeslagen status Valencia sneuvelt in Camp Nou

Valencia incasseerde in Camp Nou de eerste nederlaag van het seizoen. Barcelona gaf de afgezette koploper in de tweede helft het nakijken (2-1).

Barcelona kende in de eerste helft veel problemen met Valencia, dat niet voor niets met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzocht. Pablo Hernández zal zich achter zijn oren hebben gekrabd dat hij had nagelaten een fraaie kans op zijn tweede treffer van de avond te benutten.

Na rust keerden de kansen in het voordeel van Barcelona. Trainer Josep Guardiola zag hoe zijn ploeg met het befaamde combinatiespel de defensie van Valencia al na twee minuten splijtte. Andrès Iniesta zette de aanval op en na een een-twee met Xavi tekende hij ook voor de afsluiting.

Het was aan César Sánchez te danken dat de schade voor Valencia beperkt bleef tot nog één Barcelona-treffer. Alleen op de kopbal van Carles Puyol bleef de doelman een antwoord schuldig, waar hij onder anderen David Villa van het scoren afhield.

Door het resultaat in Camp Nou werkte Barcelona de achterstand op Valencia weg en is het dankzij een beter onderling resultaat koploper in de Primera División.