Heracles tegen Willem II weer eens baas in eigen huis

Ondanks een ietwat stroeve start heeft Heracles Almelo voor het eerst sinds 18 november weer eens een thuiswedstrijd gewonnen. Hekkensluiter Willem II was een gewillig slachtoffer van de Almelose dadendrang: 4-1.

Hoewel Willem II na zes minuten nog wel op voorsprong was gekomen dankzij Niek Vossebelt, was het Heracles dat in het eigen Polman Stadion de dienst uitmaakte. De Tilburgers beperkten zich vooral tot verdedigen, maar gingen desondanks de rust in met een 3-1 achterstand.

Heracles startte na de vroege goal van Vossebelt een offensief. Waar schoten van Lerin Duarte en Marko Vejinovic het doel van David Meul nog misten, had de Willem II-keeper in de negentiende minuut geen antwoord op een kopbal van Vejinovic (op de foto in duel met Jordens Peters).

Zeven minuten daarna stond Vejinovic met een pass op Thomas Bruns ook aan de basis van de 2-1. Bruns schoof de bal vervolgens in de verre hoek, waarna Duarte er twee minuten voor rust uit een vrije trap al 3-1 van maakte. In de tweede helft kon Heracles de voorsprong nog uitbouwen. In de 61ste minuut bepaalde Bruns met zijn tweede van de avond de eindstand op 4-1.

Zo kon Heracles na gelijke spelen tegen FC Utrecht (1-1) en PEC Zwolle (1-1) en een 5-1 nederlaag tegen PSV het thuispubliek weer eens verwennen met een overwinning. De Almelose formatie is met 27 punten de staartploeg van het linkerrijtje. AZ kan zondag alleen langszij komen als het ruim wint van Feyenoord. Willem II staat stijf onderaan met dertien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.