Heracles maakt ook in Heerenveen faam waar

Heracles Almelo leek met een punt Heerenveen te verlaten, maar tot verrassing van iedereen maakten de Tukkers hun faam als dé verrassing waar (1-2).

Zoals verwacht liet Heracles Almelo het initiatief aan SC Heerenveen. De Friese ploeg kon geen bres slaan in de sterk georganiseerde Twentse defensie. Kort na rust moest de ploeg van Gert Jan Verbeek zelfs nog harder op jacht naar een doelpunt, toen Kwame Quansah op aangeven van Marc Höcher de 0-1 scoorde.

Tien minuten voor het einde viel de gelijkmaker van SC Heerenveen. Klaas Jan Huntelaar benutte een strafschop, die was gegeven na een handsbal van Rob Maas. Maar waar een tweede Friese doelpunt in de lucht hing, viel de goal aan de andere kant.

Een moment van onachtzaamheid kostte SC Heerenveen een punt. Want opnieuw op aangeven van Höcher deed dit keer invaller Gert Jan Tamerus van zich spreken; 1-2. Door de overwinning blijft Heracles bovenin meedoen, terwijl SC Heerenveen door de nederlaag tot de middenmoot is veroordeeld.