Heracles en Groningen profiteren van misstap NEC

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft NEC op eigen veld verrast. In de strijd om een ticket voor de play-offs was dat goed nieuws voor FC Groningen en Heracles Almelo.

Heracles en Groningen profiteren van misstap NEC

Heracles Almelo – ADO Den Haag 1-1
Heracles Almelo heeft zich verzekerd van een plaats in de play-offs om Europees voetbal. Maar het duurde tot in de laatste minuut voordat de Tukkers het benodigde resultaat binnen hadden. Paul Gladon was de gevierde man. De invaller tekende met een fraaie treffer – na de aanname op de borst schoot hij uit de draai raak – voor de gelijkmaker.

ADO Den Haag was namelijk in de 68ste minuut op voorsprong gekomen. Na een assist van Giovanni Korte brak Edouard Duplan de ban in het Polman Stadion. Een zege glipte in de laatste minuut nog door de vingers. Voor Heracles was het een cruciaal punt, want daarmee zijn de Tukkers zeker van de play-offs om Europees voetbal.

NEC - Roda JC Kerkrade 1-2
NEC had vertrouwen geput uit de sterke optredens in De Goffert. De Nijmeegse formatie kwam tegen Roda JC Kerkrade ook op voorsprong. Met het nodige geluk opende Navarone Foor de score. In een poging op te ruimen schoot Ard van Peppen de bal via de NEC-aanvaller in zijn eigen doel.

In de 39ste minuut leek Christian Santos de wedstijd voortijdig in Nijmeegs voordeel te gaan beslechten. Maar de strafschop, die was toegekend na een overtreding van Arjan Swinkels op de spits, was niet besteed aan de clubtopscorer.

Het bleek het begin van het einde voor NEC. Roda JC kwam op slag van rust door een zeer fraaie treffer van Tom Van Hyfte op gelijke hoogte. De Belg volleerde van ruim twintig meter raak. Koud begonnen aan de tweede helft zette Rydell Poepon met een kopbal Roda op voorsprong.

De Limburgse gasten hielden die marge in stand en zijn met de drie punten zeker van handhaving. NEC daarentegen dreigt de play-offs om een Europees ticket te missen door het verlies. De Nijmeegse formatie staat negende op één punt van de begeerde achtste plaats, die nu wordt ingenomen door FC Groningen.

SC Heerenveen – FC Groningen 1-2
Voor SC Heerenveen stond er sportief niets meer op het spel. De Friese formatie kon zich richten op een passend laatste thuisduel met Foppe de Haan op de bank, waar FC Groningen nog hoop koesterde op een plaats in de play-offs om een Europees ticket.

Sam Larsson gaf een positief eerste signaal in het Abe Lenstra Stadion. De Zweedse aanvaller van SC Heerenveen opende na een individuele actie de score in de twintigste minuut. Het bleek geen opmaat voor een mooie Friese middag.

Sterker nog, het was FC Groningen dat na de Derby van het Noorden het meest kon lachen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi stapte dankzij goals van Oussama Idrissi en Albert Rusnák als winnaar van het veld. Met de drie punten klom FC Groningen naar de achtste plaats, die ook deelname aan de play-offs oplevert omdat bekerwinnaar Feyenoord zich heeft verzekerd van de derde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.