Groningen favoriete tegenstander Heerenveen in Eredivisie

Reacties

● SC Heerenveen won zestien van de 21 thuiswedstrijden tegen FC Groningen in de Eredivisie (G2, V3), waaronder de laatste vier duels in Friesland.

Groningen favoriete tegenstander Heerenveen in Eredivisie

● Heerenveen won meer Eredivisie-duels van FC Groningen dan van elk ander team (23).

● In de laatste zeven ontmoetingen tussen Heerenveen en Groningen in Friesland vielen acht rode kaarten (vier per team).

● Met nog één thuisduel te gaan staat Heerenveen dit seizoen op zes thuisnederlagen; de laatste keer dat de Friezen meer thuisduels in een Eredivisie-seizoen verloren was in 1993/94 (acht).

● Heerenveens clubtopscorer Mitchell te Vrede staat momenteel op negen treffers - de club eindigde alleen in het debuutseizoen op het hoogste niveau (1990/91) met een Eredivisie-topscorer zonder dubbele cijfers.

● Sam Larsson creëerde tot dusver 74 kansen vanuit open spel dit seizoen, een aantal dat afgelopen seizoen door geen enkele speler werd gehaald in de Eredivisie.

Michael de Leeuw is gedeeld topscorer in de Derby van het Noorden op Eredivisie-niveau.
Michael de Leeuw is gedeeld topscorer in de Derby van het Noorden op Eredivisie-niveau.

● In de laatste vier wedstrijden veroverde FC Groningen tien punten (W3, G1), evenveel als in de veertien Eredivisie-duels daarvoor (W2, G4, V8).

● FC Groningen kan zijn vijftigste doelpunt maken tegen SC Heerenveen in de Eredivisie (nu 49).

● Groningen pakte met Erwin van de Looi op de bank één punt in vijf Eredivisie-duels in Friesland.

● Michael de Leeuw is met vier treffers gedeeld topscorer in de Derby van het Noorden op Eredivisie-niveau (met Afonso Alves en Alfred Finnbogason) en hij kwam tegen geen enkele huidige Eredivisie-ploeg vaker tot scoren dan tegen Heerenveen (vijf keer).

  Bron: Opta Sports

  Bekijk hier al onze video's
  Gerelateerde artikelen
  Praat mee

  Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

  Reacties worden op dit moment geladen.