NEC thuis ijzersterk, Roda JC snakt naar punten

Reacties

● NEC won twaalf van de 32 thuisduels met Roda JC in de Eredivisie (G9, V11), waaronder de laatste ontmoeting in het Goffertstadion op het hoogste niveau (4-3 op 14 december 2013).

NEC thuis ijzersterk, Roda JC snakt naar punten

● De Nijmegenaren wonnen drie en verloren een van de laatste vijf competitieduels met Roda JC (uit en thuis) en hielden in de laatste drie ontmoetingen de nul (W2, G1).

● Roda JC won van geen ploeg meer Eredivisie-duels dan van NEC (33, gelijk met FC Utrecht).

● De Nijmegenaren waren in slechts een van de laatste dertien Eredivisie-wedstrijden tegen Roda JC voor rust trefzeker (twee goals, thuis op 1 mei 2011).

● NEC evenaarde tegen Cambuur het clubrecord van elf thuiszeges in één Eredivisieseizoen (uit 1970/71, 1971/72 en 2001/02).

● Alleen Ajax en PSV (beide 39 punten) veroverden thuis meer punten dan NEC (35 punten), Feyenoord volgt als nummer vier met 33 punten.

Tom Van Hyfte (zeven goals voor Roda JC) is de minst productieve clubtopscorer in Eredivisie.
Tom Van Hyfte (zeven goals voor Roda JC) is de minst productieve clubtopscorer in Eredivisie.

● Roda JC is de enige Eredivisie-ploeg die in de vier wedstrijden in april geen enkel punt pakte.

● De Limburgers stonden voor de eerste ontmoeting met NEC dit seizoen al op drie competitiezeges (in vier duels), maar daar kwamen sindsdien nog maar vier bij.

● Roda JC is een van de twee teams (met ADO Den Haag) die dit seizoen in uitduels meer punten pakte dan in thuiswedstrijden (zestien om vijf).

● De topscorer van Roda JC (Tom Van Hyfte, zeven goals) staat momenteel op minder treffers dan de meest trefzekere speler van alle overige Eredivisie-teams.

  Bron: Opta Sports

  Bekijk hier al onze video's
  Gerelateerde artikelen
  Praat mee

  Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

  Reacties worden op dit moment geladen.