Heracles-back Quagliata maakt fraaie transfer naar Serie A

Reacties

Heracles Almelo heeft een akkoord bereikt met Cremonese over de transfer van Giacomo Quagliata. De Italiaanse linksback keert zo terug naar zijn geboorteland.

Heracles-back Quagliata maakt fraaie transfer naar Serie A
© Pro Shots

Heracles nam Quagliata in januari 2020 over van Serie C-club FC Pro Vercelli. Na een half jaartje wennen veroverde hij een basisplaats in de Almelose achterhoede. De afgelopen jaren speelde de bevlogen Siciliaan in totaal 58 duels in het shirt van Heracles.

Daarmee speelde Quagliata zich ook in de kijker bij de Italiaanse bond. Hij is inmiddels een vaste waarde bij Jong Italië en mocht zelfs mee op trainingsstage met de hoofdmacht, onder leiding van bondscoach Roberto Mancini.

Na de degradatie uit de Eredivisie was Quagliata voor Heracles niet meer te behouden. Omdat hij nog een doorlopend contract had, konden de Almeloërs wel een mooie transfersom voor de vleugelverdediger vragen. Volgens Italiaanse media betaalt Cremonese om en nabij de twee miljoen euro voor Quagliata.

De transferinkomsten van Heracles stijgen deze zomer zo tot boven de zes miljoen, eerder zwaaide de club immers ook Delano Burgzorg (was al verhuurd), Luca de La Torre en Noah Fadiga uit voor transfersommen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.