Heracles-back Czyborra met Atalanta de Champions League in

Reacties

Lennart Czyborra heeft zijn droomtransfer te pakken. De twintigjarige linksback verruilt Heracles Almelo voor Champions League-deelnemer Atalanta Bergamo. Daarmee volgt hij de route van Robin Gosens, die in 2017 van Heracles naar Bergamo ging en momenteel grote indruk maakt.

Heracles-back Czyborra met Atalanta de Champions League in
© Pro Shots

De transfer van de Duitse jeugdinternational kwam afgelopen week in een stroomversnelling terecht. De huidige nummer vijf van de Serie A ziet in Czyborra de ideale kandidaat om Gosens op te volgen, die inmiddels gevolgd wordt door diverse Europese topclubs en hoogstwaarschijnlijk deze zomer een transfer gaat maken.

Czyborra, die nog over een doorlopend contract beschikte, wist vorige week nog weinig van de Italiaanse interesse. 'Natuurlijk is het leuk om dat soort verhalen te horen, maar ik weet helemaal niet of het ook ergens naartoe gaat', vertelde hij tegen VI. 'We zullen de komende dagen of weken wel merken of er iets gaat gebeuren of niet.'

En dat gebeurde. De Heraclieden waren voornemens de selectie deze winter intact te houden, maar konden het miljoenenbod uit Italië niet negeren. Naar verluidt zijn er miljoenen gemoeid met de transfer. Czyborra heeft bij Atalanta, dat in de achtste finales van de Champions League tegen Valencia speelt, een contract voor 4,5 jaar getekend.

Reactie Czyborra
'Bij Heracles Almelo heb ik een hele mooie tijd gehad', vertelt Czyborra op de website van Heracles. 'Ik ben de club en de supporters zeer dankbaar voor wat zij mij geboden hebben. Dankzij de mensen hier ben ik in een korte tijd een betere voetballer geworden. Daardoor krijg ik nu de kans het bij Atalanta Bergamo te laten zien. Ik ben blij dat ik voor Heracles Almelo gespeeld heb.'

Technisch manager Tim Gilissen over de overgang van Czyborra: 'Lennart heeft zich in het shirt van Heracles Almelo stormachtig ontwikkeld. Hij mag trots zijn op de stap die hij nu maakt. Voor ons als Heracles Almelo is het een goed teken dat een club als Atalanta Bergamo zich opnieuw meldt voor een van onze spelers. Sportief gezien is het niet het meest ideale moment om iemand met de kwaliteiten van Lennart te laten gaan, maar voor Heracles Almelo is dit een unieke transfer. Het is niet de eerste keer dat we een blikvanger kwijtraken. Ook nu gaan we aan de slag het vertrek op te vangen.'

Springplank
Dat Heracles flink heeft kunnen cashen, heeft het voornamelijk te danken aan Frank Wormuth. In het voorjaar van 2018 bezocht de Duitse trainer een wedstrijd van Schalke 04 Onder-19, waar Czyborra destijds actief was. De back, die ook op de radar stond van FC Groningen, werd tijdens een diner overtuigd voor Heracles te kiezen.

'Ik denk dat we twee uur hebben getafeld. Eerst vroeg hij of ik bereid was mee te denken over een transfer naar Nederland', vertelt de back deze week in VI. 'Hij legde zijn voetbalfilosofie uit en vertelde hoe ik, sneller dan bij Schalke, door zou kunnen groeien naar een volgend niveau. Vervolgens heeft hij nog een uur gesproken over speltactieken en concepten. Hij ging direct de diepte in. Hij legde uit dat Heracles een springplank zou kunnen zijn. En zo geschiedde.'

De speler van Duitsland Onder-20 kwam na een moeizame start in Almelo uiteindelijk tot 45 wedstrijden. Daarin wist Czyborra twee keer te scoren en zes assists af te leveren. Atalanta Bergamo staat momenteel vijfde in de Serie A en is nog actief in de Champions League. Normaliter start Czyborra in Italië als stand-in voor Gosens.

Deze week in VI en ook op VI PRO een uitgebreid verhaal met Czyborra over zijn aanstaande transfer, de lessen die hij leerde in Almelo en zijn grote doel: debuteren voor Die Mannschaft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.