Heracles Almelo geeft Feyenoord stof tot nadenken

Een week na de pijnlijke nederlaag bij Excelsior maakte Feyenoord opnieuw een slappe indruk. Op het kunstgras van Heracles Almelo bleef een nederlaag de Rotterdammers bespaard (1-1).

Heracles Almelo geeft Feyenoord stof tot nadenken

Trainer Mario Been was na het duel met Excelsior vooral niet te spreken over het slappe spel van zijn pupillen. Maar in Almelo was er weinig verbetering zichtbaar. Feyenoord maakte weinig klaar tegen Heracles, dat zich met een 1-0 voorsprong veilig waande.

Heracles had weinig te vrezen voor Feyenoord. De openingstreffer van Mark Looms, die van dichtbij in het Rotterdamse doel kopte, maakte ook niets extra's los bij de Rotterdamse gasten. Pas in de zeventigste minuut bracht een individuele actie Feyenoord terug in de wedstrijd. Want dat Feyenoord toch met een punt huiswaarts keerde was te danken aan Georgino Wijnaldum. De aanvaller maakte zich knap vrij en poeierde de bal ongenadig hard achter Heracles-keeper Remko Pasveer, kort nadat Everton had nagelaten de zege voor de Tukkers veilig te stellen.

De gelijkmaker bleek een inspiratiebron voor Feyenoord. Fedor Smolov en Leroy Fer verzuimden een onverwachte Rotterdamse overwinning vorm te geven, zoals de lat de winnende Heracles-treffer van Glynor Plet in de weg stond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen