Henry verruilt voetbalvelden voor tv-studio

Reacties

Thierry Henry heeft zijn afscheid aangekondigd als profvoetballer. De 37-jarige Fransman, die dit jaar nog in actie kwam voor New York Red Bulls, gaat aan de slag als analyticus bij het Engelse Sky Sports.

Henry verruilt voetbalvelden voor tv-studio

Henry liet onlangs al weten dat hij zou vertrekken uit New York, maar duidelijk was nog niet wat zijn volgende stap zou worden. Twee weken na zijn vertrek bij MLS-club laat Henry weten te kiezen voor Sky Sports. 'Ik heb het geluk gehad een geweldige carrière te mogen hebben, waaraan ik fantastische herinneringen heb overgehouden. Ik kan niet wachten om te beginnen aan het volgende hoofdstuk bij Sky Sports.'

Henry verliet de Europese velden vierenhalf jaar geleden voor de Verenigde Staten. In Europa kende hij een rijke carrière die hem langs AS Monaco, Juventus, Arsenal en Barcelona voerde. Bovendien speelde hij tussen 1997 en 2010 123 interlands voor de Franse nationale ploeg, waarmee hij uitkwam op de WK's van 1998, 2002, 2006 en 2010 en de EK's van 2000, 2004 en 2008.

Op 22-jarige leeftijd was Henry al kampioen van de wereld en Europa. Hier viert hij met Frankrijk het winnen van het EK 2000 in De Kuip.
Op 22-jarige leeftijd was Henry al kampioen van de wereld en Europa. Hier viert hij met Frankrijk het winnen van het EK 2000 in De Kuip.

Henry maakte faam als pijlsnelle en uiterst trefzekere aanvaller. De in een voorstad van Parijs geboren spits is met 228 officiële goals de topscorer aller tijden van Arsenal, waar hij acht jaar speelde en aanvalspartner was van Dennis Bergkamp en Robin van Persie. Op de topscorerlijst aller tijden van Frankrijk troeft hij Michel Platini (41 goals) met 51 treffers af. In de Champions League scoorde hij vijftig keer in 112 duels.

Dankzij zijn vele doelpunten reeg Henry de successen aaneen. Zo werd hij met Frankrijk Europees- en wereldkampioen, won hij in totaal vijf landstitels, vier nationale bekers en één keer de Champions League, de Europese Super Cup en de Wereldbeker voor clubteams (die laatste drie met Barcelona). Henry werd daarnaast onder meer twee keer Europees Topscorer en vijf keer verkozen tot Frans Voetballer van het Jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.