Wenger: 'Natuurlijk komt Henry ooit terug bij Arsenal'

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger twijfelt er niet aan dat Thierry Henry terugkeert bij de Londense club, in wat voor rol dan ook. Dat zijn landgenoot terugkeert op het veld, lijkt volgens Wenger uitgesloten.

Wenger: 'Natuurlijk komt Henry ooit terug bij Arsenal'

De Franse vedette maakte maandag bekend dat hij op 37-jarige leeftijd stopt bij zijn club New York Red Bulls in de Verenigde Staten. 'De komende weken ga ik goed nadenken over wat mijn volgende stap zal zijn. Binnenkort maak ik bekend wat het volgende hoofdstuk in mijn carrière is', zo luidde het statement van Henry.

Dat leidde tot speculaties over een terugkeer naar Arsenal, zoals hij al eerder kort deed, maar dat zal volgens Wenger niet als veldspeler gebeuren. 'Hij is nog steeds een geweldige speler, maar op je 37ste nog in de Premier League spelen... Ik denk niet dat hij dat nog wil. Mensen in Engeland hebben nu een fantastisch beeld van hem, het lijkt me niet dat Thierry opnieuw hier komt voetballen', meldde Wenger op een persconferentie.

Dat Henry ooit terugkeert bij The Gunners, daar twijfelt de manager evenwel totaal niet aan. 'Hij is een échte Arsenal-man', weet Wenger. 'Hij heeft de beste tijd uit zijn leven en carrière hier gehad. Natuurlijk komt hij hier ooit terug. In welke rol weet ik niet, daar moet hij over gaan nadenken. Trainer worden? Daar heeft hij alle kwaliteiten voor. Hij is intelligent, toegewijd en houdt van het spelletje. Hij moet zich alleen afvragen of hij de rest van zijn leven in de voetballerij wil blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.