Henry staat voor een ware monsterklus bij AS Monaco

Reacties

Thierry Henry staat voor de loodzware taak om AS Monaco terug op de rails te krijgen. De onervaren trainer heeft in zijn eerste drie wedstrijden nog geen ommekeer kunnen bewerkstelligen. Die ommekeer is wel hard nodig, want de Monegasken zijn afgezakt naar de laatste plaats.

Henry staat voor een ware monsterklus bij AS Monaco

Al maanden was hij ernaar op zoek: een kans als hoofdtrainer. AS Monaco durfde het na de dramatische start van het seizoen wel aan met Henry. Een op het oog prachtige combinatie, maar of de praktijk ook een succesverhaal wordt, is nog maar de vraag.

Werkelijk alles zit tegen bij AS Monaco dit seizoen. De ene blessuregolf volgt de andere op. Op dit moment zijn Pietro Pellegri, Stevan Jovetic, Rony Lopes, Willem Geubbels, Kevin D’Doram, Nacer Chadli en de keepers Danijel Subasic en Diego Benaglio niet in staat om te spelen. Ruimte om te puzzelen is er dan ook bijna niet voor Henry, hij moet het doen met de niet heel grote groep spelers die wel fit is. Dat die groep bijna dagelijks wisselt door nieuwe blessures, helpt niet mee.

Het valt Thierry Henry duidelijk nog niet mee bij AS Monaco.
Het valt Thierry Henry duidelijk nog niet mee bij AS Monaco.

Met die groep slaagde Monaco er niet in om afgelopen zaterdag Dijon te verslaan. Henry zag zijn ploeg op voorsprong en op achterstand komen. Uiteindelijk werd het via routinier Kamil Glik, die ook een deel van het seizoen miste door fysiek leed, nog 2-2. Pas één keer werd er gewonnen in elf Ligue 1-duels dit seizoen. De laatste plaats wordt gedeeld met Guingamp.

Toch blijven de verwachtingen rond AS Monaco onverminderd hoog. De selectie barst van het talent, afgelopen zomer werd er nog 128 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe spelers. Feit is ook dat de club sinds het kampioenschap in het seizoen 2016/17 voor 560 miljoen euro spelers verkocht. Cruciale krachten als Fabinho, Benjamin Mendy, Bernardo Silva, Tiemoué Bakayoko, Thomas Lemar, João Moutinho en uiteraard wonderkind Kylian Mbappé vertrokken.

Wat overbleef is een jonge, talentvolle maar ook zeer onervaren selectie. Een selectie waarmee Henry er eerst maar eens voor moet zorgen dat AS Monaco de degradatiezorgen van zich afschudt. Met één punt uit zijn eerste twee competitieduels imponeert Henry in ieder geval nog niet. 'De situatie bij de club is enorm lastig', benadrukte Henry nog maar eens na de remise tegen Dijon.

'Drie weken geleden hadden we deze wedstrijd misschien wel verloren. Dat dit nu niet is gebeurd, is positief. Maar er gaat nog steeds veel mis. Ik moet positief blijven in deze zware tijden. Nu viel Nacer Chadli weer geblesseerd uit tijdens de warming-up. Maar we hebben niet verloren', probeerde Henry er na afloop van het gelijkspel tegen de nummer zeventien nog wat positiefs van te maken.

Vice-president Vadim Vasilyev was minder politiek correct. 'Het is gewoon niet genoeg wat we laten zien. We verkeren in direct gevaar. Het is niet omdat wij AS Monaco heten, dat we hier wel even uit komen. We moeten realiseren hoe penibel de situatie is. De ploeg moet met een reactie komen. We werken hard, iedereen krijgt bij deze club goed betaald en wil vooruit met de club. Wij hebben nu spelers nodig die onze kleuren met trots dragen.'

Trots is Henry zeker op zijn nieuwe baan. Uitgerekend bij de club waar hij ooit als voetballer doorbrak, moet nu een doorbraak als trainer volgen. Henry kiest overduidelijk niet voor de makkelijke weg. De komende maanden moet duidelijk worden of die moeilijke weg ook de juiste keuze was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.