Groep A: Club Brugge en Vormer tonen genade voor Henry

Reacties

Club Brugge is er woensdagavond niet in geslaagd optimaal te profiteren van de problemen bij AS Monaco. De Belgische kampioen moest genoegen nemen met een gelijkspel en lijkt klaar in de Champions League.

Groep A: Club Brugge en Vormer tonen genade voor Henry
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Monaco
Monaco

Club Brugge moest het stellen zonder Arnaut Danjuma Groeneveld, die afgelopen vrijdag in de competitiewedstrijd tegen Waasland Beveren een enkelblessure opliep. Sofyan Amrabat zat opnieuw niet in de selectie. Stefano Denswil en Ruud Vormer stonden wél in de basis bij de thuisploeg, die nul punten overhield aan de duels met Borussia Dortmund en Atlético Madrid.

Hetzelfde gold voor AS Monaco, dat ook in de Ligue 1 dramatisch presteert en niet voor niets afscheid nam van trainer Leonardo Jardim. Diens opvolger Thierry Henry debuteerde zaterdag met een nederlaag bij Strasbourg en hoopte vanzelfsprekend in Champions League-verband op een betere vuurdoop.

Een grote tegenvaller voor Henry was het vroege uitvallen van Stevan Jovetic, zeker omdat Radamel Falcao al ontbrak. Zo ging AS Monaco met de piepjonge Moussa Sylla (negentien jaar) en Sofiane Diop (achttien jaar), de vervanger van Jovetic, op jacht naar treffers. Het was Sylla die na een half uur de score opende door de bal langs doelman Karlo Letica te schuiven, nadat Aleksandr Golovin hem fraai had bediend.

Na de 1-1 is Wesley het middelpunt van de feestvreugde.
Na de 1-1 is Wesley het middelpunt van de feestvreugde.

De bezoekers leken er vrij snel daarna 0-2 van te maken, ware het niet dat Sylla vanuit zeer kansrijke positie de bal voorlangs schoof. De misser kwam AS Monaco duur te staan, want vlak daarna liet Wesley met een kopbal de gelijkmaker aantekenen. Hij passeerde daarbij Loïc Badiashile, de vierde keeper van de Monegasken. Danijel Subasic en Diego Benaglio zijn niet fit en derde doelman Seydou Sy is niet ingeschreven.

Tegen het gehavende AS Monaco nam Club Brugge vanzelfsprekend geen genoegen met een punt. De thuisploeg voerde na rust de druk op, zonder daarbij tot treffers te komen. Vormer kreeg een van de grootste mogelijkheden, maar schoot over. In de blessuretijd kreeg Ikoma Lois Openda nog een uitgelezen kans op de 2-1. De invaller kopte echter naast.

Zo zijn Club Brugge en AS Monaco in elk geval van de nul af, maar lijken beide teams overwintering in de Champions League te kunnen vergeten. Om 21.00 uur staan in deze groep Borussia Dortmund en Atlético Madrid tegenover elkaar. Beide clubs zijn nog zonder puntenverlies na twee speelrondes.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
Atlético Madrid
6
4
1
1
9-6
+3
13
3
Club Brugge
6
1
3
2
6-5
+1
6
4
Monaco
6
0
1
5
2-14
-12
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.