Henry luidt de noodklok: 'Ik weet niet of de spelers het in de gaten hebben'

Reacties

AS Monaco voegde dinsdagavond een zoveelste zwarte bladzijde toe aan het boek van dit seizoen. De club uit het prinsdom boog het hoofd voor FC Metz in de zestiende finale van het toernooi om de Coupe de France. De thuisnederlaag (1-3) was een klap in het gezicht van Thierry Henry.

Henry luidt de noodklok: 'Ik weet niet of de spelers het in de gaten hebben'

'Dit is een enorme teleurstelling', zegt de trainer. 'We creëren veel kansen en er komt voldoende aanvoer vanaf de zijkanten. Maar we missen vervolgens ook een kans op zes meter van het doel', verzucht Henry. Opgeteld bij de belabberde positie in de Franse competitie -Monaco staat voorlaatste- is het kommer en kwel voor de beginnend coach.

Toch wil Henry niet te lang stilstaan bij zijn eigen situatie, of wat de resultaten van Monaco betekenen voor zijn imago. 'Wanneer de mensen die daarover gaan een beslissing moeten nemen, zal er over mijn toekomst besloten worden. Voor mij is nu het belangrijkste dat we een goed resultaat behalen tegen Dijon, zaterdag.'

Henry hoopt dat Monaco in mentaal opzicht een stap vooruit weet te zetten. Het verlies op eigen veld tegen Metz volgde op een ruime nederlaag tegen Strasbourg in de competitie. Daarvoor werd gelijkgespeeld tegen OGC Nice en Olympique Marseille.

'Thuis hebben we echt een probleem', zegt Henry, wijzend op de beroerde cijfers in het Stade Louis II. Sinds de start van het seizoen won Monaco op eigen veld alleen van Lorient (1-0) en Stade Rennes (na strafschoppen), beide keren in het toernooi om de Coupe de La Ligue. 'Hoe dat komt? Ik weet het niet, het lukt me niet daar grip op te krijgen', zegt Henry.

'We moeten elkaar de waarheid blijven zeggen in de kleedkamer. Ik reken mezelf aan dat we niet agressief genoeg zijn, het thuis niet goed doen, tactisch de mist in gaan. We moeten blijven knokken en ervoor strijden. Ik weet niet of de spelers het in de gaten hebben, ik kan niet in hun hoofden kijken. Maar we bevinden ons in een kritieke situatie en we moeten zien dat we onszelf redden', aldus Henry.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.