Tweededivisionist zorgt voor volgende vernedering AS Monaco

AS Monaco blijft maar klappen incasseren. De ploeg van trainer Thierry Henry presteert in de competitie dramatisch, en werd dinsdagavond ook in de Coupe de France getrakteerd op een pijnlijke nederlaag. FC Metz was in het prinsendom veel te sterk en plaatste zich voor de achtste finale.

Monaco
Monaco
1 - 3
Metz
Metz

Monaco won dit Ligue 1-seizoen pas 3 van de 21 duels, daarmee staat de nummer twee van vorig seizoen beschamend voorlaatste. Ook de op 13 oktober aangestelde Henry kan het tij nog niet keren. Om een welkom bekersuccesje te boeken stuurde het Arsenal-clubicoon een ijzersterk elftal het veld in, al hield hij Cesc Fàbregas op de bank, terwijl Metz - koploper van de Ligue 2 - juist wat spelers van het tweede plan opstelde.

Desondanks kwamen de bezoekers op voorsprong, na iets meer dan een halfuur zette Gauthier Hein de 0-1 op het bord. Radamel Falcao leek vijf minuten voor rust voor een opleving te zorgen, maar zijn gelijkmaker werd door Metz na rust keihard weggepoetst. Goals van Marvin Gakpa en Ibrahima Niane bezorgden de bezoekers de zege, terwijl de 1-4 van Niane nog dubieus werd afgekeurd.

Aan de schande kon ook invaller Fabregas niets meer veranderen, waardoor de focus volledig op de competitie kan. Monaco zit nog wel in de Coupe de la Ligue, het tweede Franse bekertoernooi, maar treft komend weekend Dijon. Die ploeg staat één plek boven Monaco, met twee punten meer.