Henry adviseert PSG nieuwe koers: 'Anders raken ze Mbappé kwijt'

Reacties

Thierry Henry vindt dat Paris Saint-Germain een andere koers moet overwegen. Gebeurt dat niet, dan denkt de Franse legende dat het voor PSG heel moeilijk wordt om Kylian Mbappé te behouden.

Henry adviseert PSG nieuwe koers: 'Anders raken ze Mbappé kwijt'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
PSG
PSG

Mbappé tekende afgelopen zomer nog een nieuw megacontract bij PSG, maar de speculaties over een zomers vertrek namen na de uitschakeling in de Champions League tegen Bayern München weer toe. Spaanse media schreven de Franse steraanvaller al richting Real Madrid, dat er de afgelopen jaren wel in is geslaagd de Champions League te winnen. Iets dat in Parijs maar niet wil lukken.

Om het miljardenbal te winnen, is meer nodig dan het opentrekken van een blik wereldsterren. Dat bleek ook dit seizoen weer. Henry signaleert dat het trouwe deel van de aanhang zich dan ook heeft afgekeerd van de huidige koers van PSG en denkt dat het inzetten op jonge, talentvolle Franse spelers een manier kan zijn om de verstoorde relatie met de supporters te herstellen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als dat je project wordt, denken de fans misschien: Dat kan interessant worden. En misschien is dat ook een manier om Mbappé te behouden als hij ziet dat ze die kant op gaan', zei Henry woensdagavond als analyticus bij CBS Sports na de uitschakeling van PSG tegen Bayern. 'Want zoals het nu gaat, denk ik dat het lastig wordt om hem te behouden.'

Real Madrid
Jamie Carragher sloot zich daar tijdens diezelfde uitzending bij aan. 'Hij moet vertrekken, dat denk ik echt. Ze komen niet eens in de buurt van het winnen van de Champions League. En ik denk ook niet dat het komend seizoen beter wordt als de huidige selectie bij elkaar blijft. Hoe sneller hij bij Real Madrid zit, des te beter het is', zei de Liverpool-icoon over Mbappé.

Als Mbappé bij PSG blijft, moet hij wat Henry betreft het boegbeeld worden van een elftal met een nieuwe identiteit. 'Als je me twintig jaar geleden had gezegd dat ze dit team hadden gehad, had ik je niet geloofd. Zelfs hun fans hadden er direct voor getekend. Maar ze kunnen zich niet meer identificeren met dit team. Je moet de mensen die van de club houden, kunnen raken.'

En dat is volgens Henry mogelijk door Franse spelers als Randal Kolo Muani en Marcus Thuram aan te trekken. 'Is dit Paris Saint-Germain of een andere club? Ga je spelers halen om het halen of trek je Franse spelers aan die in de regio zijn opgegroeid en als kind fan waren van de club? Veel jonge Franse spelers zijn fan van PSG. Het is nog steeds een aantrekkelijke club.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.