Henk de Jong is weer topfit en blijft langer bij Cambuur

Reacties

Henk de Jong heeft zijn aflopende contract bij SC Cambuur verlengd. De coach staat nu ook voor het seizoen 2024/25 op de loonlijst bij de huidige nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie.

Henk de Jong is weer topfit en blijft langer bij Cambuur
© Pro Shots

De Jong is sinds oktober terug als hoofdtrainer bij Cambuur, nadat hij eerder vanwege gezondheidsredenen moest stoppen. De Fries had een cyste in zijn hoofd, waaraan hij begin 2023 met succes werd geopereerd. Hij bleef tijdens zijn absentie onder contract staan bij Cambuur. Toen besloten werd om afscheid te nemen van Sjors Ultee, werd de herstelde De Jong weer geïnstalleerd.

Toen de cyste nog in zijn hoofd zat, had De Jong ook al tweemaal geprobeerd terug te keren als trainer, maar beide keren moest hij uiteindelijk toch de handdoek weer werpen. De vraag was dan ook of De Jong nu wel op het goede spoor kon blijven zitten.

'Het is een heel dikke operatie geweest natuurlijk', zei de trainer daar bij zijn aanstelling over. 'In december ga ik wel met de directie praten. Dan moeten we eerlijk naar elkaar zijn, ook over de toekomst. Misschien voel ik: het kan nog wel langer, of misschien gaat het juist niet goed. Nu ben ik topfit, maar je weet niet hoe het de komende periode allemaal gaat. Voetbaltrainer is een gek beroep, dat kun je niet eerst ergens uittesten.'

Ruim twee maanden later gaat het uitstekend met De Jong, die het met de directie eens is geworden over een verlenging van de samenwerking. Het aflopende contract van de oefenmeester is met een jaar verlengd.

'Henk zijn staat van dienst bij onze club spreekt natuurlijk voor zich en na zoveel jaren samenwerken weten we precies wat we aan elkaar hebben', zegt algemeen directeur Ard de Graaf op de website van Cambuur. 'Het belangrijkste was natuurlijk dat Henk weer helemaal topfit is en we kunnen beide niet anders concluderen dan dit het geval is. Dat is op zichzelf al fantastisch nieuws en dat Henk de laatste trainer aan het Cambuurplein en de eerste trainer in het nieuwe stadion gaat zijn maakt het heel speciaal.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.