Henderson voor medische keuring naar Amsterdam, RKC komt te vroeg

Reacties

De transfer van Jordan Henderson naar Ajax gaat de komende dagen worden beklonken. De 33-jarige middenvelder zal zich spoedig in Amsterdam melden voor zijn medische keuring, waarna hij een contract voor tweeënhalf jaar zal tekenen. De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk van komende zondag komt nog te vroeg voor de 81-voudig Engels international.

Henderson voor medische keuring naar Amsterdam, RKC komt te vroeg

Woensdag werd duidelijk dat Ajax het in hoofdlijnen eens is geworden over het vastleggen van Henderson, die deze week met zijn club Al-Ettifaq tot overeenstemming kwam tot het ontbinden van zijn contract in Saoedi-Arabië. Sindsdien zijn Ajax en Henderson bezig met het afhandelen van de laatste formaliteiten. Zo ondergaat de ervaren middenvelder nog voor het weekend zijn medische keuring in Amsterdam.

Zondag wacht voor Ajax vervolgens het thuisduel met RKC Waalwijk. Daar zal Henderson nog niet van de partij zijn. Omdat hij van buiten de EU komt, moet er een werkvergunning geregeld worden voor de Engelsman. Mogelijk kan Henderson een week later, op het kunstgras van Heracles Almelo, zijn debuut voor Ajax maken. De week daarop kan hij dan in de kraker tegen PSV zijn eerste minuten maken in de Johan Cruijff Arena.

'Ambitieuze Henderson heeft er véél voor over om naar Ajax te komen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.