Jordan Henderson op weg naar Ajax

Reacties

Jordan Henderson is op weg naar Ajax. De Amsterdammers zijn het in hoofdlijnen eens geworden over het vastleggen van de 33-jarige middenvelder, die deze week met Al-Ettifaq tot overeenstemming kwam. Hoewel er nog details moeten worden besproken, is de transfer van Henderson een kwestie van tijd.

Jordan Henderson op weg naar Ajax
© Pro Shots

Ajax lijkt Henderson voor 2,5 jaar, of 1,5 jaar met een optie voor nog een jaar vast te gaan leggen. Het wordt in ieder geval géén huurtransfer. De Engelsman moest met zijn club Al-Ettifaq nog wat zaken regelen en dat is nu gebeurd. Henderson doet zelf een groot financieel offer om de transfer naar Ajax mogelijk te maken.

Henderson wil weg bij Al-Ettifaq omdat hij Saoedi-Arabië beu is. Vanwege regelgeving moeten spelers minstens twaalf maanden weg zijn uit het Verenigd Koninkrijk, anders moeten zij bij terugkomst veel inkomstenbelasting betalen over hun verdiende inkomen. Henderson maakte vervolgens duidelijk graag bij Ajax te willen tekenen. De Amsterdammers pakten door en zochten de financiële grenzen voor hem op.

De transfer van Henderson naar Ajax is nog niet helemaal rond, maar ziet er wel goed uit. De deal moet ergens in de komende dagen worden afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.