Henderson kent geen twijfel: 'Heel teleurstellend dat de 3-3 niet is gegeven'

Voor Jordan Henderson staat het vast dat Ajax diep in de blessuretijd de 3-3 liet aantekenen bij SC Heerenveen. De Engels international vindt het merkwaardig dat de VAR oordeelde dat de bal de doellijn niet was gepasseerd. Daardoor gingen de Amsterdammers ten onder in Friesland.

sc Heerenveen
3 - 2
Ajax
Ajax

'Ik wist niet dat er geen doellijntechnologie was. Volgens mij is dat ook niet nodig, je hebt gewoon de VAR. En het is een goal toch? Volgens mij was het honderd procent een doelpunt, geen twijfel', liet Henderson weten voor de camera van ESPN. 'Heel teleurstellend dat hij niet is gegeven.'

De ex-captain van Liverpool wilde zijn ogen niet sluiten voor de beroerde eerste helft van Ajax, dat op een 2-0 achterstand kwam en na rust zelfs een derde goal incasseerde. 'Voor rust presteerden we niet goed en we begonnen slap aan de tweede helft. Daarna toonden we karakter.'

'Als ze de goede beslissing hadden genomen, stonden we hier waarschijnlijk met een punt. Al was dat dan waarschijnlijk het maximaal haalbare. We lieten niet datgene zien waartoe we in staat zijn.'