Helmond helpt Eredivisie-hoop Almere City om zeep

Almere City FC is in de eerste ronde van de play-offs gesneuveld. Helmond Sport was ook in de tweede wedstrijd te sterk (0-2).

Helmond Sport had maandag op eigen veld in de laatste twintig minuten een eerste stap gezet richting de Eredivisie (4-2). De Brabantse gasten zetten die ambitie in de return vlak voor rust kracht bij met goals van Jordy Thomassen en Teije ten Den.

De eerste wedstrijd van de play-offs bood Almere City moed en hoop. Want toen verspeelde de ploeg van trainer Jack de Gier nog een 0-2 voorsprong en keerde het met lege handen huiswaarts. Maar een vergelijkbaar scenario bleek te veel gevraagd voor de gastheren.

Almere City, dat voor rust Kees van Buuren en Sherjill McDonald geblesseerd zag afhaken, was niet bij machte een vergelijkbare omwenteling te bewerkstelligen. Ondanks een offensief was zelfs een eretreffer de thuisploeg niet gegeven.

Helmond Sport speelt dankzij de twee zeges op Almere City in de tweede ronde tegen de nummer 17 uit de Eredivisie. Momenteel is NEC die club.