Hellemons overweegt systeem om te gooien bij NAC

Reacties

In een poging de resultaten te verbeteren overweegt NAC Breda-trainer Eric Hellemons zijn strategie te wijzigen. De Brabanders spelen doorgaans in een 4-3-3-systeem, maar boeken daarmee weinig resultaat.

Hellemons overweegt systeem om te gooien bij NAC

De nummer zestien van de Eredivisie krijgt onder Hellemons (op foto links) weliswaar minder doelpunten tegen dan onder zijn voorganger Nebojsa Gudelj, zelf kansen creëren doet NAC nog steeds mondjesmaat. Vanaf de flanken wordt zelden de spits bereikt.

'We denken er serieus over om het systeem om te gooien', erkent Hellemons in gesprek met Voetbal International. 'We móéten zaterdag winnen van FC Utrecht. Spelen in een ander systeem is een van de opties.'

Hellemons schaart zich achter de uitspraken van zijn aanvoerder Jelle ten Rouwelaar. Die haalde na afloop van de verloren ontmoeting met Go Ahead Eagles (2-0) keihard uit naar een deel van zijn medespelers. Hij kraakte de mentaliteit van sommige ploeggenoten en stelde dat ze bij de verkeerde club zijn beland.

'Spelers mogen na afloop van een wedstrijd hun emotie uiten. De emotie van Jelle was oprecht. Hij is begaan met NAC en heeft het recht spelers op hun plek te zetten. Met de dingen die hij nu aankaart ben ik al sinds mijn aantreden bezig. Profvoetballer zijn is een vak. Daarvan moeten sommigen meer doordrongen zijn’, aldus Hellemons, die zaterdag tegen FC Utrecht weer een beroep kan doen op Elson Hooi, die hersteld is van blessureleed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.