Heldhaftige hekkensluiter zorgt voor dure misstap Paris Saint-Germain

Reacties

Op bezoek bij hekkensluiter Clermont Foot heeft Paris Saint-Germain twee dure punten laten liggen. De Franse topclub liep zich stuk op de heldhaftige defensie van de thuisploeg. Daardoor kan koploper Stade Brest uitlopen op de naaste belager.

Heldhaftige hekkensluiter zorgt voor dure misstap Paris Saint-Germain
© Pro Shots
Clermont
Clermont
0 - 0
PSG
PSG

Paris-Saint Germain was zaterdag gewaarschuwd. Nog maar een kleine vier maanden geleden werd het namelijk al eens voor schut gezet door Clermont Foot. De nietige Franse voetbaldwerg wist de poenerige topclub destijds te verrassen, door een 2-0 achterstand weg te werken en in Parc des Princes zelfs nog te winnen. Het zorgde ervoor dat de Parijzenaren met het schaamrood op de kaken een walk of shame langs de eigen fans moesten lopen.

Dit keer was Clermont Foot allesbehalve op stoom gekomen in de Ligue 1. Na zes wedstrijden had de club pas één punt veroverd en stond het stijf onderaan. Paris Saint-Germain kwam daarnaast op volle oorlogssterkte naar Stade Gabriel Montpied. De voorhoede bestond uit het grof geschut: Kylian Mbappé, Randal Kolo Muani en Ousmane Dembélé. De aanwezigheid van Mbappé was verrassend, omdat de superster kwakkelde met een blessure.

Op eigen veld leek het alsof Gallië tegen de Romeinen vocht. Een omsingeling van de supersterren moest snel voor de overgave zorgen, maar Clermont Foot gaf geen krimp. Op dappere wijze trok het ten strijde. In de eerste helft werden aanvallen van achtereenvolgens Dembélé, Kolo Muani, Vitinha en Mbappé onschadelijk gemaakt. Vooral ook dankzij de uitblinkende doelman Mory Diaw, die zich tot een lokale held onderscheidde.

Na de rust was het zelfde spelbeeld zichtbaar. Diaw pakte direct een poging van Achram Hakimi, terwijl de paal redde na een poging van Mbappé. Met invaller Gonçalo Ramos als vierde spits moest een blamage voorkomen worden, maar ook de Portugees liep zich stuk op de fenomenale Diaw. De doelman bleek de held van de avond te worden, want scoren lukte Paris-Saint Germain niet meer. Daardoor liet het twee dure punten liggen, terwijl het stuntende Clermont Foot de laatste plaats af kon doen aan Olympique Lyonnais.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
33
21
10
2
79-33
+46
73
2
Monaco
33
19
7
7
64-42
+22
64
3
Lille
33
16
10
7
50-32
+18
58
* Actueel tot en met 16 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.