Held, schlemiel en feestvarken Jensen langer bij Ajax

Reacties

Victor Jensen heeft zijn contract met Ajax verlengd. Op zijn achttiende verjaardag zette de Deense aanvaller een krabbel onder een verbintenis die hem tot 2023 in Amsterdam houdt.

Held, schlemiel en feestvarken Jensen langer bij Ajax

Zijn vorige contract, dat inging bij zijn komst in 2017, liep tot 2020. Daar zijn voor het vorig jaar van FC Kopenhagen overgekomen talent nu dus drie seizoenen bijgekomen. De verlenging van Jensen, die zijn nieuwe contract ondertekende in het bijzijn van directeur spelerszaken Marc Overmars, volgt in een voor hem bijzonder bewogen week.

Maandag maakte hij namens Jong Ajax zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal, tijdens de 2-0 zege op Helmond Sport zorgde hij voor de eindstand. Een dag later was hij als invaller met een gemiste penalty in de afsluitende strafschoppenserie echter de schlemiel bij Ajax Onder-19: de Amsterdamse talenten werden in de UEFA Youth League zodoende uitgeschakeld door de leeftijdgenoten van Paris Saint-Germain.

Op donderdag, de dag dat Jensen officieel volwassen is geworden, kreeg hij dus een nieuw contract bij Ajax. 'Ik ben echt blij, dit is het perfecte verjaardagscadeau', aldus Jensen op de clubwebsite. 'Mijn familie is overgekomen. Vanavond gaan we het goed vieren. Maandag was perfect, dinsdag baalde ik enorm. Dat is het voetballeven. Het gaat op en neer, maar dit soort tegenslagen maken je alleen maar sterker. Al met al kan ik zeggen dat het een heel mooie week voor me is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.