Heitinga houdt woord: eerste basisplaats Bassey in een maand tijd

Reacties

Calvin Bassey start zoals verwacht in de basis tegen PSV. Trainer John Heitinga liet vrijdag tijdens zijn perspraatje al weten dat de Nigeriaanse verdediger de vervanger zou zijn van de geschorste Edson Álvarez.

Heitinga houdt woord: eerste basisplaats Bassey in een maand tijd
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
Ajax
Ajax

Álvarez mist de kraker in Eindhoven omdat hij vorige week in het competitieduel met FC Emmen tegen zijn tiende gele kaart van het seizoen aanliep. Heitinga deed niet geheimzinnig over wie de plek van de Mexicaan zou innemen en dus staat Bassey voor het eerst sinds de verloren Klassieker tegen Feyenoord in De Arena weer in de basis.

Verder houdt Heitinga vast aan het elftal dat vorige week zondag met 3-1 van FC Emmen won. Het betekent dus dat de zeventienjarige Jorrel Hato wederom de linksback is en dat Florian Grillitsch zijn basisplaats op het middenveld behoudt. Steven Berghuis staat bij afwezigheid van de geblesseerde Mohammed Kudus weer rechts voorin.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Bassey, Hato; Grillitsch, Klaassen, Taylor; Berghuis, Tadic, Bergwijn. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.