Heerlijke seizoensouverture voor Druijf met twee goals in twee minuten

Ferdy Druijf heeft zondagmiddag laten zien waarom KV Mechelen hem graag nog een keer wilde huren van AZ. De spits zorgde voor veel euforie Achter de Kazerne door twee keer in twee minuten te scoren en KV Mechelen zo de perfecte start van het seizoen te bezorgen.

Mechelen
Mechelen
3 - 2
Antwerp
Antwerp

Het begin van de wedstrijd verliep nog moeizaam voor KV Mechelen. Tegenstander Antwerp FC was in de achttiende minuut op voorsprong gekomen en Benson Manuel (ex-PEC Zwolle) zorgde in de tweede helft voor een verdubbeling van de marge.

Het leek niet meer goed te komen voor KV Mechelen, zelfs niet nadat Ritchie De Laet met een eigen doelpunt onbedoeld voor de aansluitingstreffer had gezorgd. Het ging voor Antwerp FC echter helemaal mis een kwartier voor tijd, Druijf kreeg het op zijn heupen.

De van AZ gehuurde spits werkte in de 73ste minuut van dichtbij binnen voor de 2-2 en na de aftrap van Antwerp FC werd de bal snel veroverd. Met een laag schoot verschalkte hij keeper Jean Butez voor de tweede maal. Kort na zijn momenten van glorie werd Druijf gewisseld. Lucas Bijker en de Nederlander Sandy Walsh maakten de wedstrijd wel vol.

In totaal staat Druijf op acht doelpunten in de Belgische competitie, vorig seizoen was hij goed voor zes goals, hij kwam halverwege het seizoen 2020/21 over vanuit Alkmaar. KV Mechelen wilde graag verder met Druijf en bereikte onlangs een akkoord met AZ over een tweede huurperiode. In Alkmaar ligt de spits nog tot medio 2024 vast.