Heerenveen-Utrecht: totaal verschillende aanloop naar 'toetje'

Reacties

In de aanloop naar de play-offwedstrijden om een Europees ticket duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Het toetje wordt woensdagavond geopend door SC Heerenveen en FC Utrecht. Zaterdag is al de return.

Heerenveen-Utrecht: totaal verschillende aanloop naar 'toetje'

Speelronde: Halve finale play-offs (heenduel)
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Aftrap: 18.30 uur

• SC Heerenveen en FC Utrecht deden dit Eredivisie-seizoen weinig voor elkaar onder, in onderlinge duels althans. In het Abe Lenstra Stadion eindigde de confrontatie in een 2-2 gelijkspel en in de Domstad won FC Utrecht met 1-0 door een treffer van Andreas Ludwig.

• Het vertrouwen bij SC Heerenveen zal niet groot zijn, aangezien de Friezen dit kalenderjaar slechts veertien punten verzamelden. Alleen degradant Go Ahead Eagles deed het met elf punten nóg minder goed. Met 37 punten bekleedt FC Utrecht de vierde plaats op de jaarranglijst.

• Dat de equipe van trainer Jurgen Streppel het niet nóg slechter deed, dankt ze aan de productiviteit van Reza Ghoochannejhad. De buitenspeler was direct betrokken bij liefst dertien van de 22 Eredivisie-goals die SC Heerenveen sinds het winterreces fabriceerde. Eén keer verzorgde Ghoochannejhad een assist en twaalf keer haalde hij zelf de trekker over.

• SC Heerenveen boekte geen enkele overwinning in de afgelopen twaalf Eredivisie-duels met clubs die dit seizoen eveneens zijn geëindigd in het zogeheten linkerrijtje. Deze wedstrijden mondden uit in drie gelijke spelen en negen nederlagen.

• Afgelopen seizoen reikte FC Utrecht tot de finale van de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Europa League. Heracles Almelo bleek een te hoge horde.

• Dit seizoen boekte FC Utrecht liefst 21 overwinningen in alle competities. Alleen in 1981/82 (23 zeges), 2000/01 (22) en 2012/13 (22) sleepten de Domstedelingen nog meer zeges in de wacht.

• FC Utrecht sloot het reguliere seizoen uitstekend af met liefst 21 punten in de laatste acht wedstrijden, meer dan welke club ook in die periode.

• In de afgelopen twaalf wedstrijden tegen SC Heerenveen was FC Utrecht altijd goed voor minimaal één treffer. Die serie leverde de Domstedelingen in totaal 23 goals op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.