Heerenveen richt pijlen op toptalent van Man City

Reacties

SC Heerenveen heeft in de zoektocht naar een aanvallende versterking de blik laten vallen op Filip Stevanovic van Manchester City. De clubs zijn met elkaar in contact over een huurperiode van de Serviër.

Heerenveen richt pijlen op toptalent van Man City

Stevanovic is al langer in beeld bij SC Heerenveen, het eerste contact dateert alweer van een tijdje geleden. De club ziet hem zeer graag komen, maar aan Britse zijde wordt nog geen haast gemaakt met beslissingen.

Manchester City nam Stevanovic, in eigen land gezien als groot talent, over van Partizan voor circa 8,5 miljoen euro. Om hem te laten rijpen mocht de flankspeler het afgelopen half jaar bij Partizan blijven, nu krijgt hij dus mogelijk de kans op speelminuten in de Eredivisie.

Stevanovic is nog maar achttien, toch speelde hij al 72 wedstrijden op het hoogste niveau. Hij kwam tot 56 wedstrijden in de Servische competitie en speelde tienmaal in Europees verband. Met Partizan kwam hij afgelopen seizoen in de groepsfase van de Europa League uit, de Servische club was tegenstander van AZ in die fase. Stevanovic kreeg in de duels met de Alkmaarders echter geen speeltijd.

Na Xavier Mous en Milan van Ewijk probeert SC Heerenveen nu dus ook de eerste aanvallende versterking binnen te halen voor het nieuwe seizoen. De club opent op 13 augustus het seizoen in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.