Man City slaat grote slag voor de toekomst met binnenhalen Servisch talent

Reacties

Filip Stevanovic, die werd begeerd door diverse Europese topclubs, vertrekt in het nieuwe jaar naar Manchester City. De Engelse grootmacht heeft een akkoord bereikt met werkgever Partizan Belgrado, zo meldt de Servische club.

Man City slaat grote slag voor de toekomst met binnenhalen Servisch talent
© Pro Shots

Stevanovic werd vorige maand achttien, maar heeft al flink wat ervaring opgedaan in eigen land. Hij kwam tot veertig duels in de Servische competitie en speelde ook al tienmaal in Europees verband. De jeugdinternational van Servië wordt omgeschreven als een toptalent en zal in de toekomst dus zijn kwaliteiten mogen vertonen in het shirt van Man City.

De Engelsen zijn bezig aan een verjongingskuur, in de afgelopen transferperiode werden (relatief) jonge spelers als Nathan Aké, Rúben Dias en Ferrán Torres gehaald. Man City moet de deal met de vleugelspeler nog bevestigen, naar verluidt tekent hij een contract tot medio 2025 en wordt er zo'n acht miljoen euro betaald voor Stevanovic. De aanvaller zat vorig seizoen ook bij de selectie van Partizan toen de Serviërs tegenover AZ stonden in de groepsfase van de Europa League. Stevanovic kreeg in die duels echter geen speeltijd.

Spelersprofiel

F. Stevanović


Geboortedatum:
25 september 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Užice
Nationaliteit
Servië
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
RKC Waalwijk
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.