Heerenveen promoveert Ferry de Haan tot nieuwe algemeen directeur

Reacties

SC Heerenveen heeft Ferry de Haan gepromoveerd tot algemeen directeur. De Haan is momenteel technisch manager van de club, maar volgt na dit seizoen de vertrekkende Cees Roozemond op.

Heerenveen promoveert Ferry de Haan tot nieuwe algemeen directeur
© Pro Shots

Eerder bevestigde De Haan dat hij met de club in gesprek was over een nieuwe functie binnen de club, maar halverwege februari ontkende hij dat er al een akkoord was. De afgelopen weken zijn de club en De Haan in gesprek gebleven en inmiddels is er wel witte rook.

Na enkele jaren maakte huidig algemeen directeur Roozemond afgelopen zomer bekend de club na dit seizoen te verlaten. Destijds gaf hij tegenover VI al te kennen De Haan een goede opvolger te vinden. 'Ik ga er niet over, maar het profiel klopt. Hij heeft kennis, ervaring, een goede leeftijd en een voetbalachtergrond.'

De Haan werkte in het verleden al als algemeen directeur bij Excelsior. Halverwege 2021 maakte hij de overstap naar Heerenveen, om daar Gerry Hamstra op te volgen als technisch manager. SC Heerenveen organiseert dinsdag een persmoment over de benoeming van De Haan. Dan zal ook precies duidelijk worden hoe de club de invulling van de positie voor zich ziet die De Haan nu verlaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.