Heerenveen nadert akkoord over transfer Van Ewijk

Reacties

Milan van Ewijk lijkt zijn gewenste transfer te krijgen. SC Heerenveen is met Coventry City zo goed als rond over een transfer van de rechtsback. Van Ewijk vliegt donderdag naar Engeland om er met die club uit te komen.

Heerenveen nadert akkoord over transfer Van Ewijk
© Pro Shots

Het was lang niet de vraag of, maar wanneer Van Ewijk zou vertrekken bij Heerenveen. In Nederland werd vooral PSV als mogelijke nieuwe club genoemd, terwijl ook Anderlecht en meerdere Engelse clubs hem op de radar hadden staan. Inmiddels is zo goed als zeker dat Engeland de nieuwe bestemming van Van Ewijk wordt. De clubs zijn het op hoofdlijnen eens, nu is het aan Van Ewijk om met zijn mogelijke nieuwe club tot een akkoord te komen. Hij stapte donderdagochtend op het vliegtuig om de transfer af te ronden. Met de transfer zou een vast bedrag van vier miljoen euro gemoeid zijn, maar Heerenveen heeft ook nog bonussen en een doorverkooppercentage bedongen.

Heerenveen pikte Van Ewijk in de zomer van 2021 voor ongeveer een half miljoen euro op bij ADO Den Haag, dat destijds een doorverkooppercentage van twintig procent wist te bedingen en dus flink meeprofiteert van deze transfer. In 2019 speelde Van Ewijk nog voor de amateurs van Excelsior Maassluis. Zijn contract bij Heerenveen liep nog tot de zomer van 2025.

Denzel Hall is een kandidaat om Van Ewijk op te volgen. De club was er mondeling al uit met Feyenoord, maar moest wachten op de verkoop van Van Ewijk. Nu blijkt ook Fortuna Sittard zich voor hem in de strijd te hebben gemengd.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. van Ewijk
Meer over M. van Ewijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.