Heerenveen lijdt monsterverlies tegen Hoffenheim

1899 Hoffenheim heeft SC Heerenveen in een oefenduel flink laten schrikken. De ploeg van Jan Olde Riekerink (foto) stapte met een 2-8 nederlaag en het schaamrood op de kaken van het veld.

De Friezen begonnen het duel met doelman Filip Bednarek en middenvelder Rodney Kongolo als officieuze debutanten. Goed verliepen de eerste minuten niet voor de twee, want al na zes minuten zorgde Kerem Demirbay uit een vrije trap voor 0-1. Vervolgens ging het hard en werd het via Leonardo Bittencourt en een strafschop van Nadiem Amiri 0-3.

Nog was het met de dadendrang voor rust niet gedaan. Nico Schulz nam in de 22ste minuut de 0-4 voor zijn rekening en na een counter zorgde Adam Szalai nog voor rust voor 0-5.

Na rust ging het aanvankelijk niet zo hard voor Heerenveen. Uit een strafschop van Vincenzo Grifo werd het wel 0-6, maar even later tekende de gewilde Henk Veerman met een kopbal uit een voorzet van Arber Zeneli voor de eretreffer. In de slotfase strooide David Otto met twee goals nog wat extra zout in de Friese wond, waarna Michel Vlap nog trefzeker was.

Voor Heerenveen begint de Eredivisie op vrijdag 10 augustus, dan staat het openingsduel bij PEC Zwolle op het menu. Na de eerste oefennederlaag wacht volgende week zaterdag het laatste duel uit de voorbereiding, tegen het Spaanse Levante.