Heerenveen heeft met Rodney Kongolo vervanger Schaars binnen

Reacties

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Rodney Kongolo. De Friezen nemen de twintigjarige middenvelder over van Manchester City.

Heerenveen heeft met Rodney Kongolo vervanger Schaars binnen

De jongere broer van Terence Kongolo doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, maar vertok in 2014 op zestienjarige leeftijd naar Engeland. Na drie jaar in de academie van City werd hij het afgelopen seizoen verhuurd aan Doncaster Rovers. In de League One, het derde niveau in Engeland, kwam hij tot 35 competitieduels.

Nu keert Kongolo dus terug naar Nederland. Bij Heerenveen is hij de vervanger van Stijn Schaars. De routinier liep aan het einde van vorig seizoen een beenbreuk op en staat daardoor nog enkele maanden aan de kant. 'De keuze die we moesten maken was: halen we een vergelijkbare speler qua leeftijd, of halen we een jongere speler die Stijn niet alleen voor even, maar ook op lange termijn zou kunnen gaan vervangen', liet technisch manager Gerry Hamstra deze zomer al weten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De keuze is dus op de laatste optie gevallen. Kongolo is na Sherel Floranus (Sparta Rotterdam) en Sam Lammers (PSV, gehuurd) de derde zomeraanwinst van Heerenveen. Daartegenover staat het vertrek van Denzel Dumfries (PSV), Reza Ghoochannejhad (einde contract), Martin Hansen (was gehuurd) en Martin Ødegaard (was gehuurd).

Kongolo heeft een contract voor vier seizoenen getekend in Heerenveen. 'We ronden op dit moment het papierwerk af bij de FIFA en verwachten Rodney zo spoedig mogelijk aan de selectie toe te voegen. Rodney is een goede allround en moderne middenvelder die op meerdere posities kan spelen. Hij is een waardevolle versterking voor ons middenveld, waardoor we nog meer opties krijgen binnen onze selectie', verklaart Hamstra op de clubsite.

'De vier jaren in Engeland waren zeer leerzaam. Ik ben er gegroeid als persoon en als voetballer. Het is niet makkelijk om op je zestiende al naar een ander land te gaan. Het is heerlijk om weer in Nederland te zijn, want dit blijft natuurlijk mijn thuis. Ik kan niet wachten om in de Eredivisie te laten zien wat ik kan en ben er trots op dat ik dit bij een grote club als sc Heerenveen mag doen. Ik wil hier een betere speler worden', aldus Kongolo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.